Срещата между РБ и ГЕРБ отново без резултат

Срещата между РБ и ГЕРБ отново без резултат | StandartNews.com

София. „Не можем да представим резултат, защото такъв не сме постигнали". Това заяви Меглена Кунева от Реформаторския блок след срещата с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Тя обясни, че с ГЕРБ са разговаряли по политическата формула за съставяне на правителство и по програмата, но нищо не е отхвърлено като вариант.

Петър Москов от Реформаторите от своя страна добави, че няма никаква кокретика и са обсъждали различни варианти. „Когато имаме готовност да кажем работещ вариант за формиране на стабилна подкрепа, ще научите", увери той.

Времето безспорно тече. Ако до понеделник нямаме окончателен вариант и съгласие, за съжаление, прогнозите за създаване на правителство са изключително песимистични, категоричен бе Томислав Дончев от ГЕРБ.

Той обясни, че няма изначално отхвърлени варианти. „Ако приемем, че тактовете за съставяне на работещо правителство са три, днес продължават разговорите по отношение на първия – политическата формула", заяви Дончев и добави, че на втория етап трябва да се постигне съгласие относно механизмите на вземане на решения, а третата тема е свързана с разпределението на отговорностите и персоналният състав.

Той разкри, че все още са на разговори по първата тема – политическата формула. „Без да се намери консенсус по отношение на нея, нататък няма как да се продължи", посочи той.

„Темата за аритметическо осигуряване на мнозинство в парламента, в момента не е основната тема. За да съществува правителство трябва да има ясна цел, мисия и програма. Без да имаме изчистване на политическата формула, напред не може да се продължи", категоричен бе Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай