Сряда,

Спортният министър за Стъки: Говорихме си кой е кум, кой – сват

От: СТАНДАРТ -
349
Спортният министър за Стъки: Говорихме си кой е кум, кой – сват
A
A
A

Започнахме да си говорим по темата кой е кум, кой – сват, кой е на булката брат. Така служебният министър на спорта Андрей Кузманов отговори на въпроса как е протекла днешната му среща с ММА-боеца Станислав Недков-Стъки. Заедно с група ММА-състезатели Стъки организира акция пред ведомството, а  след това нахлу в кабинета на министъра. Стъки твърди, че федерацията му не е получила 1 млн. лв., както съобщи правителственият говорител Антон Кутев. Днес обаче министър Кузманов потвърди с цифри думите на Кутев.

ВИЖ ОЩЕ: ММА-схватка в ефир. Стъки налетя на Кутев

Много е лесно да събереш 20 души и да правиш циркове, но проверката ще изясни всичко, а всеки трябва да носи отговорност за собствените си думи, отговори министър Андрей Кузманов на Станислав Недков – Стъки.

ВИЖ ОЩЕ: Стъки: Не сме престъпници, а шампиони

Преди два дни говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че структурата е изразходвала неправомерно пари по различни програми на ведомството. Днес Стъки заяви, че Кузманов е опровергал казаното от Кутев и така се доказва, че не е правил злоупотреби.

ВИЖ ОЩЕ: Рунд 2! Стъки нахлу и в министерството на спорта

Самият министър малко по-късно свика брифинг, в който даде разбивка за общо над 1 млн. лева, които БФ ММА е получила от 2018 г. до момента.

„Тези пари може да стане ясно как са изразходвани след като свършат програмите. Обвиненията срещу г-н Недков – меко казано няма такива обвинения, просто той, както всички останали, е получавал процент от тези пари. Предходният министър, който е бил тук, е определил правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи, че, ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени – за някои федерации са спазени, а за някои не са“, обясни Кузманов.

По думите му тече проверка, защото конкурсните правила „будят съмнение“, за едно и също нещо едни организации са отстранявани, а други – не, някои са печелили всяка година и т.н.

Той подчерта, че казаната от Кутев сума е вярна, ако съвпада с неговата разбивка. „Ако някой дойде да ме пита за нещо, да ме пита за това, което аз съм казал, а не какво трето лице е казано“, коментира министърът.

Във връзка с претенциите на Стъки за още пари, министърът, който беше председател на федерацията по модерен петобой, припомни, че ММА не е олимпийски спорт, а това е от значение за финансирането. „Колко дисциплини има в неговата федерация? Аз не гледам хора, затворени в клетки и да хвърчи кръв“, коментира Андрей Кузманов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички