Стъки: Не сме престъпници, а шампиони

Той заяви, че ще съди Антон Кутев за клевета, но не и Андрей Кузманов, защото получил извинение от него

Стъки: Не сме престъпници, а шампиони | StandartNews.com

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки и състезатели по бойния спорт от различни клубове проведоха протестна акция в ресорното министерство, след като преди два дни говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че структурата е изразходвала неправомерно пари по различни програми на ведомството.

„Ние искахме среща с министъра на спорта, за да чуем от него дали с документацията, с която разполага, потвърждава думите на глашатая Кутев. Той каза, че отрича, че не потвърждава неговите думите, не се съгласява с тях. Гънейки се като червей на пресконференцията, видяхме как го беше срам, защото е председател на федерация и знае, че тези пари не отиват при председателят на федерацията, а при момчетата в клубовете“, заяви пред bTV Недков.

По думите му БФ ММА е една от най-слабо финансираните федерации у нас, въпреки стотиците медали, които състезателите ѝ печелели: „Ние не сме престъпници, а шампиони, които заслужават внимание“.

Той заяви, че ще съди Антон Кутев за клевета, но не и Андрей Кузманов, защото получил извинение от него.

С уточнението, че не се занимава с политика и е „спортист от световна класа“, Стъки заяви: „Служебният кабинет не е правителство, което иска да решава проблемите на хората, а е предизборен щаб на президента Румен Радев. (…) Изнасят се ежедневно сигнали за нередности, които сигнали не могат да бъдат проверени в момента, но могат да повлияят на изборните резултати“.

Въпреки, че пред камерите Недков твърдеше, че акцията е била с мирен характер, в министерството бяха изпратени 7-8 полицейски автомобила и около 50 униформени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай