ММА-схватка в ефир. Стъки налетя на Кутев

Станислав Недков нахлу в студиото на Нова тв

ММА-схватка в ефир. Стъки налетя на Кутев | StandartNews.com

Екшън в студиото на Нова телевизия. ММА-боецът Станислав Недков – Стъки влетя в студиото, докато в водещият Виктор Николаев правеше интервю с говорителя на служебния кабинет Антон Кутев.

Искам да опровергая манипулациите, защо не ни каните заедно, ядосваше се Стъки, който държеше папка с документи и твърдеше, че федерацията му не е взела 1 милион от спортното министерство, а общо през годините 220 000 лв. Ще трябва да се биете с нашата охрана, каза му Виктор Николаев. И се възмути: „Г-н Кутев не нахлуваше в студиото, когато вие имахте интервю, напуснете, ще ви дадем думата за право на отговор.”. Стъки се разхождаше напред-назад в студиото сякаш е в хола си, но накрая си тръгна.

Скандалът тече от вчера, когато Кутев обяви на брифинг, че само за тази година от спортното министерство 2 млн. лв. са отишли към НПО-а, а чрез тях към фирми.  "Става дума за над 2 млн. лв. само за тази година. Част от финансирането към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. „Ипон“ през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствени организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран, става въпрос за ММА, както разбирам тук става въпрос за Станислав Недков – Стъки. Взимал е 200 хил. лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хил. лева вече като НПО, от които 120 хил. лева само през тази година“, обяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Малко по-късно служебният министър на спорта Андрей Кузманов заяви: "Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и в прилежащите му дружества, включително и в Българския спортен тотализатор".

„Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява е получила над 1 млн. лв.”, каза днес в интервюто си за Нова тв говорителят на правителството Антон Кутев. Именно това провокира Стъки да пробие охраната и да влети в студиото. Кутев обаче не се отказа от думите си.

„Тези 220 хил. лв., за които говори той са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми”, обяви тази сутрин Кутев. Той коментира и участието на дъщеря си в Националния младежки форум: „Моята дъщеря не е взела стотинка от Министерството на младежта и спорта. Национален младежки форум е участвал по проекти в министерството, но през 2020г., а моята дъщеря е напуснала тази организация през 2019г.”, обясни Кутев.

„Аз искам да попитам, кои са хората на Красен Кралев и как са станали негови? Откога в министерството има негови хора? Нормално ли е министър да влезе в министерство и да има свои хора? Какво се е случило с тези, които не са негови?”, попита Кутев.

„Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни”, каза по-рано в студиото на Нова Станислав Недков – Стъки. Той имаше интервю преди Кутев. Стъки добави, че през 2017 г. Българската федерация по ММА е получила 31 348 лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 г. – 34 890лв., а през 2019 г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.

„В този срок са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те провеждат тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат хонорари и наеми. За Федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите”, каза още Недков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай