Спецкомисия ще пресява кандидатите за зам.-министри и губернатори

Спецкомисия ще пресява кандидатите за зам.-министри и губернатори | StandartNews.com

Стара Загора. Специална комисия от експерти към правителството ще пресява номинираните за зам.-министри и областни управители. Това съобщи старозагорският депутат от Коалиция за България Георги Гьоков на брифинг в петък. Той отрече да има някакво напрежение в партийните структури на БСП в Старозагорско по повод кандидатурите за областен управител. Но беше категоричен, че губернаторите, които излъчва едно експертно правителство като това на Пламен Орешарски, не трябвало да бъдат определяни от структурите по места. Подкрепи го и неговият колега от Павел баня Стойно Пъдев, който отрече да е сред спряганите имена за областен шеф. Дори да го номинират, депутатът от курортното градче щял да откаже.

Както стана известно, най-голямата общинска организация – старозагорската, вече номинира свой кандидат за губернатор. Това е Георги Георгиев, зам.-председател на общинския съвет, електроинженер, бил няколко мандата и общински съветник. Срещу кандидатурата обаче скочиха от младежкото обединение в БСП, което се свързва с бившия общински партиен шеф Бойчо Биволарски, свале,н според него, "чрез преврат".

Последната дума ще имат членовете на областния партиен съвет, който ще заседава в понеделник вечерта. „Не вярвам да се занимаваме с кандидатурите за областен управител", прогнозира депутатът Гьоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай