Социолог: ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден ще влязат в Европарламента

Социолог: ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден ще влязат в Европарламента | StandartNews.com

Коалицията има сериозен шанс на евроизборите, прогнозира социологът Петър-Емил Митев в студиото на "Гореща точка". България без цензура" в коалиция с ВМРО, ЗНС и Гергьовден имат сериозни шансове на евроизборите и аз лично смятам, че тя ще влезе. Това прогнозира политологът проф. Петър-Емил Митев в "Гореща точка" по ТВ7.

Той подчерта ролята на лидера на ВМРО - една от партиите в коалиция около "България без цензура", Красимир Каракачанов. Той определи воеводата като сериозен политик, който по думите му неслучайно е избрал ориентацията към политическия център, а тя е перспективна.

Социологът коментира още, че 5-ти участник е твърде съмнително да има и така отрече влизането на Реформаторите. Главната интрига е колко хора ще излязат да гласуват и каква ще е избирателната активност, каза още проф. Митев. Ако излязат по-малко хора, ще спечелят големите партии, защото имат твърди електорати.

От думите на Петър-Емил Митев става ясно още, че коалиция ДПС-ГЕРБ е възможна. "Това е съвършено очевидно, вчера чухме изказването на Бойко Борисов, че е хубаво, че ДПС строи в малките населени места, ние големите спортни съоръжения, а Станишев нищо не прави. Много интересно подреждане", коментира проф. Митев. В подкрепа на тезата си той припомни агресията на ГЕРБ през 2009 г., която беше насочена изцяло към ДПС, докато сега е обърната изцяло към БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай