Смяна на ръководството на "Информационно обслужване"

Смяна на ръководството на "Информационно обслужване" | StandartNews.com

София. Служителите на ръководни постове в държавната компания "Информационно обслужване" са изцяло подменени, показа журналистическа справка в Търговския регистър. Съставът на съвета на директорите на фирмата, която от години брои бюлетините на повечето избори, е бил подменен на 22 юли.

Освободени от посовете си са проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а по-рано тази година е напуснал Александър Колев. На тяхно място са дошли Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов, Николай Недялков и Красимира Стоянова. Мандатът им принципно изтича на 22 юли 2018 г.

Според Търговския регистър ръоводството на управленския орган е сменен предсрочно, защото членовете е трябвало да заемат постовете си до 6 октомври 2014 г.

През зимата партии поискаха уволнението на професора - математик Михаил Константинов, защото публично си позволи да изкаже политическите си пристрастия, а това според тях поставя под съмнение резултатите от преброяването на изборите. Той подаде оставка от председателския пост, но не и от самия съвет на директорите.

Негодуванието на политици от БСП, ДПС и десницата предизвикаха думите на Константинов, че "ако алтернативна на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо, това да не се случи".

Константинов беше порицан и от служебния премиер Марин Райков. Лидерът на БСП Сергей Станишев още тогава поиска оставки в държавната фирма.

"Информационно обслужване" е най-честият победител в конкурсите за преброител на бюлетините от избори. Фирмата спечели поръчката за обработка на резултатите и на извънредните избори на 12-ти май тази година, като тя беше единственият кандидат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай