Служебният кабинет с важно решение за "Булгаргаз"

Решението е от изключителна важност

Служебният кабинет с важно решение за "Булгаргаз" | StandartNews.com

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за предоставяне на заем от 800 млн. лева на „Булгаргаз”. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на кабинета.

„Решението е от изключителна важност, защото заемът ще стабилизира финансово състоянието на „Булгаргаз” и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон”, подчерта министър-председателят. 

На днешното заседание предстои да бъде прието и постановлението за организация и координация на процеса на разговори и подготвителни действия за присъединяване на България към ОИСР.

„Много български правителства работиха за интеграцията на България в Клуба на развитите пазарни демокрации, на нас се падна честта и отговорността да структурираме присъединителния процес”, посочи Донев.

Премиерът допълни, че се е наложило да бъдат внесени поправки в завещания от предходния кабинет проект. „Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата. Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи. С изрядни и професионално подготвени юридически документи”, категоричен е той.

Според Донев е недопустимо да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към ОИСР, още повече това да се прави за предизборна употреба.

По информация на Нова телевизия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай