След скандалните записи! Евродепутати бесни на Кирил Петков

Мориц Кьорнер с позиция в Туитър

След скандалните записи! Евродепутати бесни на Кирил Петков | StandartNews.com

Евродепутати са бесни на Кирил Петков заради замесването на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в скандала със записите в България. По време на заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната”, запис от което разпространи Радостин Василев, Петков заявява, че е говорил с Урсула фон дер Лайен и тя обещала да помогне на България да влезе в еврозоната като се заобиколят правилата. „Урсула каза да заобиколим правилата за еврозоната”, заявява пред своите Кирил Петков.

По време на конгреса на АЛДЕ в Стокхолм евродепутати либерали са изказали възмущението си от Кирил Петков. А евродепутатът Мориц Кьорнер от германската партия FDP (Free Democratic Party) излезе със специален пост в Туитър.

Твърди се, че Урсула фон дер Лайен тайно е обещала на преговарящите от българското правителство да приеме България в еврозоната, дори ако България не изпълни необходимите условия. Трагична грешка. Кризата на еврото 2.0 е последното нещо, от което се нуждаем в момента, написа Кьорнер.

Ден по-рано самата Европейска комисия излезе с позиция, която опровергава Кирил Петков. Правилата трябва да се спазват, категорична е Еврокомисията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай