Слави Бинев потърси закрила за малките партии от ЕП

Слави Бинев потърси закрила за малките партии от ЕП | StandartNews.com

Страсбург. Слави Бинев сигнализира за фалшификация на изборите в България пред Европейските институции по сигнал на НФСБ. „Фалшивите избори създават фалшив парламент и фалшиво правителство, които водят до глад, мизерия и отчаяние." – заяви Слави Бинев на откриването на заседанието на ЕП за месец юли в Страсбург.

Бинев беше подготвил изявление - обобщение на кризисната обстановка в България и фокусира вниманието на международните си колеги върху фалшификацията на проведените наскоро избори в България, като поска съдействие от Европейските институции: "Европарламентът трябва да се намеси на страната на потърпевшите български партии, в противен случай се посяга на демокрацията в България". Като най-ощетени евродепутатът оцени НФСБ, които взеха 3.8 процента и малко не им достигна, за да влязат в парламента. 

Евродепутатът внесе и писмо в Европейската комисия с въпроси относно поткъпканите демократични принципи в България и искане за ясна позиция от страна на Комисията. „Това е породено от пълната липса на равнопоставеност между партиите пред медиите, в Централната избирателна комисия, във връзка с финансирането и т.н.", изтъква Бинев в писмото до Комисията, като посочва нарушения в избирателните секции в Република Турция, сигнал за които е подаден от НФСБ.

„Европарламентът трябва да подкрепи ощетените от изборните фалшификации български партии, в противен случай се посяга на фундамента на демокрацията в Република България. В момента хората в България отново са на улицата, искащи нов Изборен кодекс и ново Правителство", с това искане завършва писмото на Слави Бинев до Комисията и поставя два въпроса: „Наясно ли е Комисията с тези проблеми в страната членка на ЕС България, подкопаващи фундаменталните демократични принципи? И какво смята да предприеме Комисията?"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай