Слави "отмъкнал" политическата програма на Бареков

Глупостите, които Слави предлага, са опасни за демокрацията и държавата, казва Бареков

Слави "отмъкнал" политическата програма на Бареков | StandartNews.com

Николай Бареков изригна с гневен пост във фейсбук срещу бъдещия политически проект на Слави Трифонов "Няма такава държава". Според бившия евродепутат, в разумната си част политическата програма на шоумена е напълно копи-пейстната от програмата на ББЦ отпреди шест години, написана лично от него.

"Глупостите, които Слави предлага, са опасни за демокрацията и държавата, но простите хора не разсъждават по тези въпроси. А Слави тъкмо на простаците разчита. Те първо гласуват, а после го мислят", пише Бареков на профила си в социалната мрежа.

"Цинично е, че за Слави ще гласуват именно такива, които мразят днешните партии и искат да ги изгонят от парламента. Всъщност ще превърнат Парламента в “Къща от карти” и някой, който дори не подозираме, ще издуха картите, а с това свещта и ще хлопне вратата на горката България", отбелязва в заключение бившият телевизионен водещ.

Ето и пълния текст на коментара му, който бе публикуван във Фейсбук:

Малко за измамите на Слави. Политическата му програма в разумната част е напълно копи-пейстната от програмата на ББЦ преди шест години, лично от мен написана. Конкретен пример - пряк избор от гражданите на градски прокурори и областни началници на МВР.

Градовете ни са малки и населението добре познава качествата на местните “шерифи”. Така разсъждавам аз и харизвам идеята си на Слави. Кампаниите ще са регламентирани и без намеси на партиите с гарантирани медийни пакети за всички участници.

Дотук добре, но в програмата си бъдещата народна жакерия “Няма такава държава” предлага и избор пряко от народа на “Главен прокурор на републиката”! Дават ли си сметка те, че това е жестока промяна в държавното устройство и разрушаване на независимостта на трите власти?

Нашата конституция и без това е тясна дреха за един пряко избран извън трите власти - президента. Той, милият, хем е пряко избран от народа, хем няма никаква власт. Слави предлага да превърнем държавата в прокурорска република и наистина да я ликвидираме.

За разлика от президента следващият Цацаров, ако бъде и пряко избран от народа, ще притежава легитимността, но и правомощията направо да арестува цялото Народно събрание барабар с министрите и да си въведе собствен режим на управление. Разбира се, никой от екипа сценаристи на Слави не разсъждава по тези въпроси.

Важно е шоуто на дивия популизъм да върви с пълна сила. Дали Слави е съгласувал идеята си със своя любим гост на диванчето в БТВ Христо Иванов - Пинокио?

Онзи поне щеше да го предупреди, че при пряк избор за главен прокурор ще се разиграе сценариото от избора за президент - само три партии ГЕРБ, ДПС и БСП ще имат шанса да качат на престола на обвинител номер 1 своя кандидат.

И тогава мамата си трака. Глупостите, които Слави предлага, са опасни за демокрацията и държавата, но простите хора не разсъждават по тези въпроси. А Слави тъкмо на простаците разчита. Те първо гласуват, а после го мислят.

Излиза, че Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с идеите си яко ги подкрепя. Две от неговите знакови идеи “Мажоритарните избори в два тура и прекия избор на новия главен прокурор” завинаги ще бетонират трите големи партии във властта.

Цинично е, че за Слави ще гласуват именно такива, които мразят днешните партии и искат да ги изгонят от парламента. Всъщност ще превърнат Парламента в “Къща от карти” и някой, който дори не подозираме, ще издуха картите, а с това свещта и ще хлопне вратата на горката България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай