Слави изригна срещу ПП и ДБ: Наглост спрямо Левски ВИДЕО

Вчера едни политици обаче си позволиха да държат политически речи и да сеят разделение, написа Трифонов

Слави изригна срещу ПП и ДБ: Наглост спрямо Левски ВИДЕО | StandartNews.com

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов изрази възмущението си от политическия митинг на ПП и ДБ в деня, когато цяла България се покланя пред паметта на Васил Левски.

"Никога не съм се възприемал за политик, но независимо как се възприемам - аз съм председател на политическа партия. И като такъв никога не съм си позволявал да правя политически речи на национални празници, или в дни, когато отдаваме почит към националните светини. Просто е нечистоплътно и мерзко", написа Трифонов в профила си във Фейсбук. 

"Вчера едни политици обаче си позволиха да държат политически речи, да говорят колко гласа ще вземат на предстоящите избори и да сеят разделение. Разделение на добри" и "лоши" българи. И си го позволиха точно в деня на почит към Апостола, който обединява всички ни", коментира още той.

"И защо тия хора направиха това на тази сакрална дата? Явно са искали да ни кажат нещо. Най-вероятно е някаква метафора. Че са революционери и освободителите на майка България.

И кого ще освобождават? - Нас. И от кого ще ни освобождават? - От лошите. И защо те ще ни освобождават? - Защото те са добрите.

Даже си представиха и предизборния слоган - "Има как". Не, няма как да го правите точно в този ден.

Разбирам, че има хора, които се възприемат като новите Левски и Раковски и които си вярват, че правят революционни комитети. Но Левски е един. И Раковски е един", напомни на ДБ и ПП Трифонов.

"И в дни като вчерашния, единственото, което трябва да правим, е да притихнем, да се смирим и да отдадем почит. Да положим цветя.

И е толкова прекрасно, че вчера имаше огромни опашки от българи с цветя пред паметника на националния ни герой. А не пред сцената за политическа пропаганда", констатира още лидерът на ИТН, пише dir.bg.

На 19 февруари от ПП и ДБ направиха хепънинг пред Народния театър, своего рода символично откриване на кампания преди старта й, като по време на митинга обявиха защо са се събрали заедно двете формации. Проявата беше открита от Кирил Петков, който цитира думите на Левски: "Братя, възобновяването на нашата славна държава, отърването ни от проклетите агаряне, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество България, най-после, да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили..."

Първи реагираха от ГЕРБ още в неделя с нарочен брифинг в партийната централа. От партията напомниха, че Левски е на всички. "Обидно е образът на Левски да бъде ползван и приватизиран от една група хора, които са дошли тук да вземат, а не да дадат, както е направил Левски - той е дал живота си", заяви Тома Биков.

"Ще ми се да притихнем и сега, докато слушаме любимата песен на Дякона - "Отдавна ли си, момне ле, калугерица?", пише още Слави Трифонов и публикува изпълнението на Невена Цонева по неговата телевизия 7/8 във вечерта, посветена на Апостола.

https://www.facebook.com/watch/?v=514955694044601

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай