Скандал с нови СРС-та в дирекция "Сигурност"

Скандал с нови СРС-та в дирекция "Сигурност" | StandartNews.com

София. В Дирекция "Сигурност", текат дисциплинарни производства, обяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

"В тази дирекция непряко мои подчинени са констатирани не малко нарушения. Изпратен е сигнал и до Бюрото за контрол на СРС, начело с неговия шеф доц. Рашков. Когато приключи проверката, тогава ще оповестим кои и как са наказани", каза Вучков.

беден съм, че по отношение на протестиращите от 14 юни 2013 година, имаше мероприятия, но дали са се състояли само в предупредителни протоколи, дали е имало експлоатирани СРС-та, на този етап не бих могъл да го твърдя със сигурност преди пред мен да има представени писмени документи", заяви Вучков. "Иначе като гражданин и като политик, съм убеден, че тогава, по отношение на тези протестиращи на територията на цялата страна, имаше някакви мероприятия, включително и от страна на службите. Трябва да има охранителни мероприятия, но не други", подчерта Вучков.

Той посочи, че е слушал внимателно и днес, и вчера ген. Атанас Атанасов. "Той не споделя само за МВР, говори и за други служби. Тези дни ще приключи проверката по сигнал, подаден още до министър Йордан Бакалов от "Протестна мрежа", уточни Вучков. Той заяви, че е дал срок до четвъртък, максимум другия петък, тази проверка да приключи, защото много информация трябва да се провери на територията на цялата страна. "Вълнува ме въпросът на какво основание министър Цветлин Йовчев през есента на 2013 година пред цялото държавно ръководство на заседание на Консултативния съвет каза съотношение между спонтанно протестиращи и мотивирано протестиращи? Това е нещо, което много ме вълнува. Вариантите са два - или някой е следил протестиращите, или някой е написал официален доклад данни, за които няма емпирична база", посочи Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай