Синът на Луканов вдига бунт пред президентството. Тежка причина

Защитава нещо голямо

Синът на Луканов вдига бунт пред президентството. Тежка причина | StandartNews.com

Синът на Андрей Луканов – Карло, организира протест пред сградата на президентството навръх Коледа. Наследникът на убития преди 27 години министър-председател и фондация „За споделено родителство“ ще заявят своите искания пред „Дондуков“ 2 на 26 декември, предаде „Ретро”.

Инициативата е под наслов „Не на родителското отчуждение, да на споделеното родителство“. Темата от години вълнува Карло Луканов, който премина през изключително тежък развод и борба за права над дъщеря си в съда, което го накара да създаде фондация и да започне да помага на бащи и майки в подобна ситуация на неговата.

„Воювахме в съда шест години с бившата ми съпруга, но в един момент тя осъзна, че е излишно, и заровихме томахавките. Никога не съм бил част от тежките случаи, каквито има много, за съжаление. Карали сме се, но за важните неща в крайна сметка сме се разбирали. Още в началото предложих да има споразумение, но на моята половинка ѝ трябваше повече време да осъзнае, че е по-добре така, отколкото да се разправяме в съда. Важното е, че отдавна са приключили нещата. В моята лична битка се преквалифицирах от икономист в юрист, а от тази година съм и адвокат. Разбира се, в моята практика имам и много майки, които с години не са си виждали децата. Според наши проучвания има между 200 000 и 300 000 деца на разведени родители, в 17 000 от които родителите са в тежък конфликт. Всеки втори брак завършва с развод“, обяснява Карло.

Това не е първото му подобно мероприятие. Преди години, докато все още течеше разводът му, той организира и шествие в центъра на София, за да върне правата върху дъщеря си. Днес синът на разстреляния премиер живее сам, няма нова жена до себе си и се е посветил на каузата си.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стефан Радев
преди 4 месеца

Участвайте в коледната томбола на Амазон. Лично аз спечелих безплатен смарт часовник: https://cutt.ly/Tombola

Откажи