Симеонов: Президентът Радев се обезличава

Това вече става практика на президента, но то не работи в негова полза

Симеонов: Президентът Радев се обезличава | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази тази сутрин пред Нова телевизия остро недоволство от поредните коментари на президента Румен Радев за борбата с коронавируса, за справянето с икономиката и за политическите процеси.

На въпрос как ще коментира поредния сблъсък между премиера и президента вчера, както и думите на държавния глава, че "силна държава не се строи със страх", Симеонов заяви: "За мен беше доста грозно точно на 6-и май да се търси нещо скандално, някакви недъзи. Това вече  става практика на президента, но то не работи в негова полза. Мисля, че с едни такива постоянни атаки към изпълнителната власт, той се обезличава".

Средните приходи от плажни принадлежности са 30% от концесионните договори, ние предлагаме компенсация от 50%, каза Симеонов по повод на заканите на плажните концесионери да протестират срещу предложението плажните принадлежности да бъдат безплатни тази година.

Това е една от мерките, която НФСБ внесе със специален законопроект. В него сме заложили задължителното освобождаване на тези плажни съоръжения от каквито и да било такси, което ще се компенсира с концесионната такса. Тези различни мнения няма да имат голямо значение, ако това се приеме в закон. Средните приходи от плажни принадлежности са от порядъка на 30% от договорите, а ние предлагаме 50%, обясни Симеонов.

Въпросът с намаляването на ДДС за туризма, хотелиерството и ресторантьорството е изчерпан. Ние разбираме логиката на нашите по-големи партньори от ГЕРБ. Разбирате, че когато няма съгласие по един въпрос, той не може да бъде наложен едностранно, категоричен бе той.

Летуващи до 15 юни едва ли ще има. Удължили сме срока за строителство само с един месец. Защо трябва да се ограничава строителството, след като няма туристи и те няма на кого да пречат?

Много сериозна работа върши ведомството по отношение на основната наредба на туристическата дейност, там се предлагат едни много сериозни облекчение за хотели, ресторанти и т.н., продължи Симеонов.

В България всяко добро предложение намира своите опоненти, след като вече сме се договорили, няма значение чие е било предложението, коментира Симеонов относно туристическите ваучери, които ВМРО и НФСБ предлагат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай