Симеонов пак натиска за оставка на Ангелкова

Според него може и да има група на любимци на премиера Борисов

Симеонов пак натиска за оставка на Ангелкова | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борсов трябва да вземе решение дали да поиска оставката на Николина Ангелкова или да я причисли към групата на любимките си, заяви днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от Агенция Фокус.

„Казах на медиите едни факти, те си направиха разследване и стигнаха до едни факти, които според мен са доста обезпокояващи. Защото си заминаха хора, които бяха купили на груб строеж за по 800 евро на кв. м. В случая става дума за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите имоти – 2008 г.“, посочи той. „Така че министър-председателят Бойко Борисов трябва да вземе своето решение дали да поиска оставка или да я причисли към групата на любимките си“, коментира Симеонов.

Според него предстои да се види дали има такава група или ще се прилага един морален стандарт към всички. „И, дай Боже, да е така, защото тогава ще спечелим доверието на обществото. И тогава ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните“, обясни Валери Симеонов.

По думите му и главният прокурор Сотир Цацаров трябва да предприеме действия, каквито предприе по отношение на Георгиев, Сарафов и Панов. „Борисов без колебание поиска оставката на Цветанов, Цачева… въпрос на морал и лично достойнство е“, коментира лидерът на НФСБ.

На въпрос как ще коментира изказването на министъра на туризма Николина Ангелкова, че има силни чувства към нея, Симеонов отговори: „Не става въпрос за никакви чувства – емоции и чувства ми звучи малко по женски. И се чувствам поласкан – човек на 64 години да представлява интерес на една млада и красива дама“.

Във връзка с овакантения пост на правната комисия, Валери Симеонов отговори, че той трябва да бъде зает от представител на ГЕРБ, защото квотното разпределение на комисиите е такова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай