Симеон Славчев, МИР: От днес България има истинска алтернатива и тя е обединението на родолюбиви партии и организации

Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев след днешната среща в София

Симеон Славчев, МИР: От днес България има истинска алтернатива и тя е обединението на родолюбиви партии и организации | StandartNews.com

Днес създадохме мрежа или общ ляво-център-патриотичен фронт, който обединява 16 партии. В родолюбивото обединение влизат БСП, МИР, Български възход, Партия на зелените, ПП "Свобода", Политически клуб "Тракия", ПП "Българската левица", ПП "Правото", ПП "Български социалдемократи", ПП "Нова зора", ПП "Българската пролет", Политическо движение "Социалдемократи", "Движение за социален хуманизъм", ПП "Съюз за отечеството", ПК "Екогласност", ПД "Социалдемократи".

Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев след днешната среща в София на партиите от център-лявото и патриотичното пространство.

 

“Мрежата от родолюбиви партии и организации си поставя за цел да направи общ фронт срещу пагубното и престъпно правителство на сглобката и да върне надеждата на българите за по-добро и сигурно бъдеще в Родината. Обединихме се около ценности, принципи, политики и приоритети, които ще изведат България от сегашната финансова, икономическа, демографска и морална криза. Нещо повече - една от основните ни цели ще бъде да се формира Новия Национален идеал на България, който да изхожда от сегашната реалност, от традиционните български ценности и възможностите за реализация и възприемаемост от хората”, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

По време на днешната среша той предложи мрежата от родолюбиви партии и организации да се обедини около четири приоритета.

 

“На първо място трябва да се обединим около идеология, а тя идва от идеал. Именно за това ще формираме Новия Национален идеал на България. Без ефективна и работеща икономика не може да се проведе нито една политика – нито социална, нито качествено и достъпно образование и здравеопазване за всички български граждани. Именно затова партия МИР предложи да се обединим около този национален приоритет. Излизането от демографската криза е друг национален приоритет около който се обединихме днес. На следващо място се обединихме около това да предоставим алтернативен държавен бюджет и да не допуснем готвените от сглобката промени в Конституцията на България. За да се промени Конституцията трябва да има широк политически и обществен консенсус и промени на най-важния ни закон не може да се извършват на коляно и без широко обществено обсъждане”, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че родолюбивата мрежа се е обявила и обединила за запазване на традиционните семейни ценности, срещу Истанбулска конвенция и срещу джендър идеологията. Това според Славчев е червената разделителна линия с така наречената Левица, която яростно защитава Истанбулската конвенция.

 

“Силата на новото е обединение е в огромния експертен потенциал, с които разполагаме. Взехме решение да сформираме експертни-работни групи от всички експерти на партиите и организациите в мрежата. Те ще изготвят конкретните ни предложения във всяка секторна политика. Ще се сформира и координационен щаб, който ще координира действията на мрежата. Предстои да бъде изготвен и политически документ, който ще бъде приет и в който ще залегнат всички принципи, ценности, цели, политики и приоритети около които се обединява фронта от леви, центриски и родолюбиви партии и организации”, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
нико
преди 5 месеца

Много вожд.малко.индианец.А къде.ви са избирателите господа другари

Откажи