Симеон Славчев: Демонтирането на Паметника на Съветската армия няма да демонтира българската история

Народ, който не помни и не уважава историята си, няма бъдеще

Симеон Славчев: Демонтирането на Паметника на Съветската армия няма да демонтира българската история | StandartNews.com

Паметник означава памет и е добре всеки един от нас да почита и да уважава паметта на тези, за които напомня съответния паметник. А народ, който не помни и не уважава историята си, няма бъдеще. Демонтирането на Паметника на Съветската армия няма да демонтира българската история и не е справедливо и морално, а и никой няма право да я пренаписва и подменя. Така лидерът на партия МИР Симеон Славчев коментира премахването на част от фигурите на Паметника на съветската армия в София.

“Отрязването на част от Паметника на Съветската армия освен варварски акт, е напълно незаконно действие и своеволие на областния управител на София. Това аморално и престъпно действие ще получи сериозен и справедлив обществен отпор, а неговите извършители ще получат най-строгото законово наказание. Паметникът на Съветската армия е на първо място български паметник. Той е дело на български скулптори и припомня борбата срещу фашизма. Този фашизъм, който и днес започва да се възражда, за съжаление – и на територията на Украйна, и в европейски държави, а, виждаме, че това става и вече и с пълна сила и в България. Паметникът на Съветската армия е историческа даденост на България и никой няма право да посяга на него”, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.
Той припомни, че с този акт освен редица български закони е нарушен и член 14 от двустранния Договор за приятелство и сътрудничество. 

„Абсолютно недопустимо е и престъпно е да се поругава и да се посяга на български паметник, какъвто всъщност е паметника на Съветската армия. Всичко това се прави с политически и пропагандни цели от група безродници, които служат и обслужват чужди интереси. Тяхната задача е да насаждат омраза и да разделят българското общество и да пренапишат и подменят българската история. На това ние от партия МИР, както и голяма част от българското общество ще дадем сериозен отпор и няма да го позволим”, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев. 

Той подчерта, че управляващите България не са се съобразили с мнението на над 70 % от жителите на София, които искат Паметника на Съветската армия да остане, защото освен част от българската история той е и символ на победата над фашизма.

“Крайно време е всички ние да се противопоставим на насажданата помежду ни омраза и разделение. Само по този начин ще можем да съхраним и да запазим не само българското културно-историческо наследство, но и човешкото и няма да позволим на никого преди или след нас да го унищожава“, каза още Симеон Славчев.

Той призова всички български граждани да се противопоставят и да предприемат всички законови действия да съхранят Паметника на Съветската армия, българската история, памет, чест, достойнство и морал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
bess
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи
Анто
преди 4 месеца

Кой пусна този психопат да прави изказвания .Да се екстрадира този малоумен изрод в РФ и да си смени гражданството плъзмодият мръсен.Няма ли достойни хора да му разбият лайняната мутра,а публикуват извергът за да разваля настроението на нормалните хора.Мръсна русофилско нацистка твар.

Откажи
Некой си
преди 4 месеца

Тоя тъп ли го е родила майка му, или е ходил на курсове допълнително

Откажи
Дон Педро
преди 4 месеца

Симеончо, имаше един друг симеончо/Мони Крадливий/, който като теб ги хвърляше с голямата лопата / за 800-те дни/, така че бъди по-умерен в изказването/ първо МИСЛИ а после говори/ !!!

Откажи