Шефът на украинското разузнаване на пожар у нас. Причината

Проведени бяха срещи с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с директора на Служба „Военно разузнаване“

Шефът на украинското разузнаване на пожар у нас. Причината | StandartNews.com

Шефът на украинското разузнаване спешно дойде в България. Причината е сайтът "Миротворец" и черните списъци с български политици, публикувани в него.

Началникът на Главно управление „Разузнаване“ на Министерство на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов и водена от него делегация бяха на официално посещение в България. От българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта „Миротворец“, съобщиха от Служба "Военно разузнаване".

Проведени бяха срещи с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с директора на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

В хода на разговорите бяха дискутирани състоянието на регионалната и международната сигурност, перспективите за развитие на обстановката и други теми от взаимен интерес.

Двете страни дадоха висока оценка на проведените срещи. Допълнително беше подчертана продуктивността на разговорите и изразено задоволство от нивото на двустранното сътрудничество, предаде БГНЕС.

Сайтът "Миротворец" се поддържа от неправителствена организация и е създаден през 2014 г. от украинския политик и активист Виктор Тука. Той нашумя у нас, след като в него попаднаха няколко българи, сред които зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин, евродепутатката Елена Йончева, разследващата журналистка Диляна Гайтанджиева. Сайтът твърди, че разследва „признаци на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира, сигурността на човечеството и международния закон и ред”.

Списъкът "Чистилище", в който попаднаха българите, оказва се, приема читателски сигнали. За да попадне човек в него, трябва да отговаря на един от 10-те признака, изброени от авторите:

Сепаратисти

Автори и разпространители на антиукраинска пропаганда

Хора, които помагат на окупатори

Членове на терористични организации, които непряко участват във военни и терористични действия

Бойци в незаконни военни формирования и терористи

Чужди наемници

Предатели на Украйна (служители на правоприлагащите органи на Украйна и държавни служители, преминали на страната на агресора и терористите)

Военни престъпници (военнослужещи на Руската федерация, воюващи срещу Украйна на нейна територия)

Руски окупатори (военнослужещи на Руската федерация, намиращи се в окупираните територии на Украйна, но не участващи във военни действия)

Нарушители на държавната граница на Русия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай