Вторник,

Слави каза бъдещето на ИТН, ще става ли депутат

От: Агенция Стандарт -
1907
Слави каза бъдещето на ИТН, ще става ли депутат
A
A
A

"Няма да се коалираме с никого на предстоящите избори. Това с коалицията не ми харесва. Няма да има такава кализия. Тя е невъзможна." Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов на пресконференция, цитиран от Нова. 

От партията предоставиха данни на социологическа агенция ИПСО, проведено сред 1000 респонденти по метода на телефонно интервю. Проучването показва, че 53% одобряват референдум за смяна на политическия режим от парламентарна в президентска република, като най-висока подкрепа сред хората между 18 и 45 години.

“Не сме водили разговори с Радев за идеята, която имаме ние. Той не знае за тази наша цел, няма никакво участие. Той си води президентството, а ние си водим това, което смятаме, че е правилно. Той няма нищо общо”, заяви Трифонов. 

“Нямам запис от дома на Радостин Василев”, заяви Трифонов след въпрос дали притежава такъв след скандала с бившия депутат от ИТН - сега независим народен представител.

Той потвърди обаче, че съди съпредседателя на "Продължваме Промяната": "За това, че аз съм мафиот, за "Капитан Андреево". Делото е насрочено за 21 април 2023 г. 

Ако ИТН влезе в следващия парламент, ще “направим всичко възможно, за да бъде той работещ”, категоричен бе Трифонов. “Имам още време да помисля за това дали аз самият ще бъда кандидат за депутат”, допълни той. 

Той отказа да даде прогнозен резултат на представянето на ИТН на следващите предсрочни парламентарни избори. “ИТН ще направи всичко възможно да влезе в следващия парламент с достоен резултат”, каза той. 

“Ако референдумът е успешен, ще трябва да се свика ВНС, когато всички партии ще трябва да направят предложения за промени в Конституцията”, каза Тошко Йорданов. Той обясни, че при президентската република има много по-детайлно разграничение на заседателна, съдебна и изпълнителна власт.

Запитан дали трябва да се върне ветото към РСМ, Трифонов заяви категорично: “Това е единственият начин да се спре тази антибългарска кампания, която тече в нашата съседка”.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com