Деси Атанасова даде клетва за ДПС и БСП

Реформата в съдебната система се използва за политически PR от ПП и ДБ

Деси Атанасова даде клетва за ДПС и БСП | StandartNews.com

Реформата в съдебната система се използва за политически PR от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Това коментира пред бТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите ѝ съдебното законодателство умишлено не се придвижва напред само защото тази тема служи за предизборна кампания на ПП и ДБ.

Тя посочи, че ГЕРБ не е на власт от две години, а в кабинета „Петков“ промените са можели да минат и добави, че по част от промените Върховният касационен съд е обявил, че са противоконституционни.

„Най-големият проблем на 48-ият парламент не беше какви закони прие или не прие, а че не излъчи кабинет“, каза още Атанасова.

По повод обединението на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, Атанасова заяви, че "БСП традиционно се коалира с доста по-малки партии, но никога не е първа".

В коалиция с БСП и ДПС никога няма да ни видите, заяви още Атанасова. Тя обясни, че срещата между лидери е нещо нормално в политиката. Така тя отговори на въпрос за това, че Бойко Борисов се е срещнал с Корнелия Нинова в парламента. Тя посочи, че няма решение за влизане в коалиция с БСП.

Атанасова обясни, че за нея е поемане на отговорност лидерите да са начело на листи. Запитана дали след това Бойко Борисов ще се откаже от депутатското си място, тя обясни, че е било поставяно условие лидерът на ГЕРБ да не участва в законодателната и изпълнителната власт.

"Бойко Борисов показа, че за него мястото в Народното събрание в никакъв случай не е самоцел и не му трябва имунитет, защото той няма от какво да се защитава, за да се пази за депутатски имунитет. Тоест не се притеснява нито от евентуални някакви разследвания, нито от нищо. В крайна сметка след предходните избори някои искаха да го пенсионират, други го искаха на далечен остров. Трети го искаха в затвора и какво ли не. Бойко Борисов със сигурност ще бъде в парламентарните листи на коалиция ГЕРБ-СДС“, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай