Шампионите на Бинев

Шампионите на Бинев | StandartNews.com

София. В семейството на Слави Бинев има много медали, купи и постижения. Като започнем от тъста му Йордан Ангелов, който е вице олимпийски шампион по волейбол от игрите в Москва през 1980 г., съпругата му Мария, свързана от дете с художествената гимнастика, родителите му и стигнем до малките шампиони - децата. Дъщеря му Мирослава бе една от най-успешните гимнастички на България и се изкачи за златен медал по не една и две стълбички.

Само последната седмица друга от дъщерите му - Елена, и съотборничките й от ансамбъла по художествена гимнастика спечелиха сребро на Световната купа в Лисабон. "Златните лъвчета на България", както ги нарекоха от родната федерация, отстъпиха само на рускините с по-малко от точка. От най-ранна детска възраст Ели не излиза от залата на Герена и едва 4-годишна взима златото в Бейби къп в Испания. Следват поредица от участия и победи на малката грация, сред които международни турнири в Полша през 2006, в САЩ през 2012, Гърция и много от родните първенства.

Наследникът на фамилията Биневи - 14-годишният Кало, е постигнал повече първи места от възрастта си. На 7-ми този месец в категория до 45 кг в първенството на Белгия по таекуондо - Белгия опън, Калоян направи три победи и отстъпи само с точка на полуфинала, което го класира трети. През 2006-а той става европейски шампион за деца в Унгария. Калоян е и два пъти вице европейски шампион - в Германия и в Гърция.

Абсолютен Балкански и многократен шампион за България, самият Слави Бинев още от началото на 80-те години на миналия век е сред пионерите в източните бойни изкуства, а през 1992 г. става европейски шампион в Целие, Словения. Сред откритията на Бинев, впоследствие придобили световна слава, са Деси Кирова повече известна като Дейзи Ланг, Антон Касабов, Стефка Гьорчева и много други, които покориха световните подиуми и прославиха България.

Освен в спорта Бинев направи много "шампиони" и в бизнеса. Не е тайна, че от холдинга, в който бе акционер - "Ер-Систем", излязоха много от днешните бизнес лидери в различни браншове. "Раздялата с някои от тези хора беше трудна, но не е оставила в мен тъга. Радвам се за тях и им пожелавам още повече успехи", спомня си евродепутатът.

"Не е лесно да следваш темпото на Бинев, когато реши да постигне нещо. За него няма отговор "не може", "не става", "аз не мога". Това винаги е карало не само мен самата, но и всеки, докоснал се до маниера му, да покорява върхове, които не е подозирал, че са във възможностите му", споделя шефката на кабинета му Розалия Николова.

В обкръжението на евродепутата са убедени, че школата, която ще създаде в политиката, ще е по-успешна от всичко, с което се е занимавал досега поне 36 пъти - какъвто е номерът на бюлетината на "Коалиция ГОРДА България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай