СДС влезе в голямата игра. Поиска министри

Партията на Радев ще е проруска, каза Румен ХРистов

СДС влезе в голямата игра. Поиска министри | StandartNews.com

СДС влезе в голямата игра. Поиска министри при ротацията на кабинета. 

Още преди дни формацията на Румен Христов обяви, че ще настоява за свой министър при ротацията, ако кабинетът е политически. Днес Христов влезе в подробности и обяви, че СДС може да предложи министри на земеделието и на икономиката.

Относно предстоящите избори за Европейския парламент, той заяви, че ще имат предложения и за кандидати в евролистата и изтъкна, че евродепутатът Александър Йорданов е тяхна номинация. 

По повод вчерашното изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, че атаките срещу президента Румен Радев се дължат на отказа му да участва в "сглобката", лидерът на СДС изтъкна разликите между държавния глава и управляващата коалиция.

"Аз не съм чувал за предложения. Може ли да си помислим, че президентът Румен Радев ще участва по някакъв начин в "сглобката"? Първо, правомощията му по Конституция не позволяват това, и второ - ние сме на диаметрално противоположни позиции", каза Христов.

Той описа ситуацията като "война между институциите", не толкова между личности.

Относно твърденията, че около президента се задава алтернативна политическа сила, Христов смята, че това би била "поредната проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България".

"Евроатлантическото мнозинство, проевропейските хора и мнозинството в парламента сме достатъчни, за да вървим по пътя, избран преди много години", категоричен е Христов.

На въпрос за "касичките" в президентството той каза: "Няма дим без огън. Имаше сигнали за натиск върху бизнеса по време на служебните правителства". Христов очаква проверките на прокуратурата да изяснят дали има нередности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи