Съд позволи на АБВ да е Коалиция за България

Върховният административен съд отказа да се произнесе по жалбата, подадена от БСП

Съд позволи на АБВ да е Коалиция за България | StandartNews.com

Върховният административен съд отказа да се произнесе по жалбата, подадена от БСП, за името „Коалиция за България“ и оставя правото ѝ (на коалицията – бел. ред.) да участва в европейските избори на 26 май. Това обяви зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов:

"В началото на предизвиканата "сага" минахме през решението на Централната избирателна комисия, което беше съобразено с изискванията на Изборния кодекс. Въпреки това се намериха организации, които обжалваха това решение във Върховния административен съд и днес ВАС оставя без разглеждане жалбата и потвърждава регистрацията на "Коалиция за България", като остава правото ѝ да участва в изборите. Ако и решението на ВАС не е достатъчно, ние честно казано, нямаме други мотиви с какво да докажем правотата си".

Според лидера на АБВ Румен Петков включването на президентския съветник Иво Христов в евролистата на БСП означава, че държавният глава Румен Радев показва ангажимент към тази партия:

"Това поставя под въпрос способността му да се бори, да работи за единството на нацията и за постигането на общонационални приоритети и интереси. Така че от тук нататък тези съмнения ще бъдат, според мен, грубо използвани от опонентите и не без основание. Аз си мисля, че с този акт хора, които не обичат ГЕРБ, ще отидат да гласуват за тях".

"Липсата на политически диалог и свеждането на процесите в БСП в сблъсъка между два клана – този на Корнелия Нинова и този на Сергей Станишев, всъщност показват една политическа безпътица и политическо безпътие, което в много голяма степен поставя въпроса за лявото. По същество госпожа Нинова беше бламирана, от една страна, от друга страна, председателят на ПЕС завоюва петата позиция", коментира още лидерът на АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай