Сряда,

Румен Радев: Координирано срещу корупцията

От: СТАНДАРТ -
Румен Радев: Координирано срещу корупцията
A
A
A

В правовата държава няма място за война между институциите. Те трябва да работят координирано срещу организираната престъпност и корупцията. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес, запитан за коментар относно акция на ДАНС в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и Специализираната прокуратура.

Борбата срещу корупцията и организираната престъпност изисква и съдебна система, и прокуратура, които да демонстрират не избирателен подход, а да се задействат преди медиите и преди институциите от чужди държави да осветляват какво се случва в България, добави президентът.

След като откри в София конференцията „Инициатива „Три морета“ - единство, иновации, свързаност“, президентът коментира и че дванадесетте държави участнички в Инициативата, заедно с партньорите от Европейската комисия, Германия и САЩ, ще работят за постигането на много по-висок икономически ръст в региона и за привличане на много повече инвестиции. По думите на държавния глава, инициативата за регионална свързаност следва да създаде и благоприятни условия за задълбочено партньорство в областта на науката, образованието, иновациите и технологиите, така че да стимулира младите хора от Източна Европа да търсят тук своята професионална реализация и да се постигне много по-бързо социално и икономическо сближаване със Западна Европа.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички