Румен Христов: Петков е като редника с генералски жезъл в мешката

Битката за президент ще е между "Върви, народе възродени" и "Партизан за бо се стяга", каза лидерът на СДС

Румен Христов: Петков е като редника с генералски жезъл в мешката | StandartNews.com

Председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов коментира изказването на  Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП), който по-рано съобщи, че че е готов да поеме отговорността да стане премиер.

„Той действа малко като по оная стара максима, че всеки редник носи в мешката си генералския жезъл.Но преди да кандидатства за този пост, той трябва да има поне 121 народни представители, което много трудно може да стане.Той говори и за нови парламентарни избори през март месец 2022 година и че можел да почака. Е, какво – ще правим избори, докато някой си постигне мандата? Да, но дали обществото и бизнесът могат да чакат“, заяви Румен Христов в „Твоят ден“ по Nova News.

„Когато става думи за десни политик, разбира се, че може да седнем и да поговорим за общи политики“, поясни обаче Христов и допълни:„Хубаво е когато се говори нещо, то след това да се докаже. Типичен пример е това с подслушването. Аз още не знам имало ли е подслушвания“. 

На въпрос защо СДС се коалира с ГЕРБ Христов заяви: „Това е един дълъг процес, който започна преди 3-4 години. Нека младите хора да не отхвърлят това, което е направено от няколко поколения българи.Ако се явим самостоятелно няма да минем бариерата и заради това се коалирахме с ГЕРБ, за да не се изгубят нашите гласове. Вината за това автентичната десница да се разцепи не е на СДС. Силното его, желанието за власт и неразбирателството са виновни“.

 „С експертизата, която има ГЕРБ-СДС и опитите тази формация отново да бъде поставена в изолация на управляващите няма да им е лесно“, така Христов определи бъдещето на следващото Народно събрание и поясни, че биха преговаряли с т. нар. „десни формации“.

„Подкрепихме проф. Герджиков заради неговите качества. Той е изключително ерудиран човек, който иска да обединява и е коренна противоположност на сегашния президент.Общо взето ще има избор между „Върви, народе възродени и „Партизан за бой се стяга“.

Виждам огромно желание в Радев да държи цялата власт ръцете си. Той ще бъде първият президент, който вече една година държи властта си само при него.Радев прави всичко възможно да няма правителство и той да властта. Дори и Тодор Живков не го е правил“, заяви лидерът на СДС за предстоящите президентски избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай