Росен Желязков удари по масата. Тежко предупреждение

Ако на някой не му издържат нервите, много вероятно е да отидем на избори, каза председателят на НС

Росен Желязков удари по масата. Тежко предупреждение | StandartNews.com

* Ако на някой не му издържат нервите, много вероятно е да отидем на избори, каза председателят на НС

„Нека участниците да не се срамуват от това, че са в коалиция. Говоря за управляващото мнозинство – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС. Нека не се срамуват от това, че са в коалиция. Докато това мнозинство подкрепя кабинета, дотогава ще имаме коалиционно управление“. Това коментира пред бТВ председателят на Народното събрание Росен Желязков.

„Ако на някой не му издържат нервите, много вероятно е да отидем на избори. Това е въпрос на политическа мъдрост, политически разум и разговор за бъдещето на страната. Има важни предизвикателства пред нас. Всеки ден се сменят участниците със слаби нерви. Важното е да се спазват договорките и да бъдат принципни решенията, които се взимат, а партньорите да отстояват думата си“, подчерта той.

„Думата „криза“ значи възможност. Във всеки един момент трябва да търсим възможностите за решения, които са в полза на хората. Дори изчистването на взаимоотношенията и създаването на механизъм за определянето на избираеми органи и регулатори е крачка напред“, добави Желязков.

„Гласуването на Конституцията и приемането на Бюджет 2024 – това е най-важното до края на годината. Важно е какво ще се отсее в резултат на обществените обсъждания и какво ще се предложи между първо и второ четене на текстовете. Бюджетът също между първо и второ четене ще бъде значително променен. Ще говорим дали ми харесва в момента, в който видим предложенията“, каза още председателят на парламента. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай