Резултати от Несебър, Приморско, Карнобат

Резултати от Несебър, Приморско, Карнобат  | StandartNews.com

Ето първи резултати от Южното черноморие, цитирани от Флагман.
Димитър Германов води убедително в Приморско в лютата битка срещу основния си опонент Димитър Димитров от коалиция „Заедно за община Приморско". Данните са по паралелното преброяване на протоколите в секциите.
В общинския център Германов, който е кандидат на ГЕРБ, води със смазваща разлика над Димитров. ГЕРБ е с победа на първи тур в съставните селища Ново Паничарево, където кмет отново ще бъде Яна Жекова, както и в Писменово, където е избран Тодор Тодоров. ГЕРБ печели и Веселие, а балотажи ще има в Китен и Ясна поляна.
Преднината е достатъчна кървавата битка Германов-Димитров да приключи на първи тур, още тази нощ.

Независимият Николай Димитров печели изборите в Община Несебър на първи тур. При обработени над 100 % от изборните протоколи Димитров печели с 53 %. За него са гласували 7383 души. Втори остава Златко Димитров от ГЕРБ с 4064 гласа. Трети е Георги Манолов от Коалиция „ЗОРА" с 1933 гласа, а четвърти Александър Александров от НФСБ с 418 гласа.Солидно присъствие в Общинския съвет има ПП „МОРЕ", зад която са братята Динко и Йордан Диневи.

Георги Димитров е на път да спечели кметските избори в Карнобат от първи тур. При 40 % от обработените протоколи той има 2528 гласа, Тодор Байчев от БСП е с 879 гласа, Владимир Крумов от ГЕРБ – със 707 гласа.
Ако тенденцията се запази се очертава и мнозинство за Георги Димитров в Общинския съвет. Две местни коалиции, които го подкрепят, ще имат минимум 11 съветнически места. Междинните данни показват, че „Карнобанлии за Карнобат" е първа политическа сила с 829 гласа, местната коалиция „Левицата" - със 755, ГЕРБ са трети с 503 гласа, четвърти са Народен съюз – 437, а пети БСП – с 396 гласа. Все пак не е изключен балотаж, тъй като предстои да се обработят протоколи от секции, където има традиционно силна подкрепа за БСП.

Жельо Вардунски, подкрепен от ГЕРб и РБ, е на крачка от историческа победа срещу БСП в Камено още тази нощ. По предварителни данни Вардунски печели убедително в селата Полски извор, Тръстиково, Русокастро, Винарско, както и в общинския център Камено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай