Реформаторите в комбина с Мая Манолова срещу изборния туризъм

Реформаторите в комбина с Мая Манолова срещу изборния туризъм | StandartNews.com

Втори проект за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация на Реформаторския блок и Патриотичния фронт ще бъде гледан заедно с варианта на Мая Манолова за борба с изборния туризъм. Двата минаха на първо четене и ще се обединят в общ законопроект, уточни в Плевен депутатът Найден Зеленогорски.

Нашият законопроект е насочен специално да осигури невъзможност да се регистрират на един адрес по сто човека и селата да набъбват двойно месец преди вота, посочи Зелиногорски. Той допълни, че и големи населени места и дори областни центрове могат да се окажат заложници на порочни практики. Доволен съм, че и ГЕРБ подкрепя двата законопроекта, каза народният представител. С този закон въвеждаме служебно заличаване на регистрациите, които вече са били направени в нарушение. В курортните места регистрациите ще важат максимум до 4 месеца в търговски обекти, хотели и други туристически обекти.

Няма проблем всеки да се регистрира 3 пъти в годината, ако може да си позволи да живее на хотел. Ще се увеличат размерите на глобите и ще се наложи по-голям контрол над кметовете, обеща Зеленогорски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай