РБ ще подкрепи Бъчварова за министър на вътрешните работи

РБ ще подкрепи Бъчварова за министър на вътрешните работи | StandartNews.com

Реформаторският блок ще подкрепи номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Това заяви Димитър Делчев от трибуната на парламента.

"Надяваме се, че госпожа Бъчварова ще се справи с тежките изпитания пред нея", изтъкна той.

"Изборът на един вицепремиер би дала необходимата тежест на министър на вътрешните работи и дава ясна заявка, че правителството ще продължи тежката реформа в сектор „Сигурност", добави Делчев. 

Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев бяха сменени, защото не си свършиха работата, каза още представителят на Реформаторски блок.

Дебатите в парламента за отстраняването на Вучков започнаха малко след 09 часа. Премиерът Бойко Борисов предложи официално Румяна Бъчварова за поста вътрешен министър. 

Волен Сидеров първи поиска думата от председателя на НС Цецка Цачева. "Да припомня, че в по-предишния парламент беше приета позорна декларация, в която българският народ беше обвинен в геноцид, в етническо прочистване по времето на т.нар. Възродителен процес. Всички знаем, че българският народ няма никаква вина за това, но с декларация, предложена от сините и подкрепена от ГЕРБ - сегашните партньори на Патриотичния фронт, ни беше лепнато петното, че сме извършвали етническо прочистване", каза той.

"Моля изключете камерите и микрофоните", каза от своя страна Цачева и предупреди Сидеров, че изказването му не е по темата за Веселин Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай