РБ и ПФ разочаровани от номинациите за подуправители на БНБ

РБ и ПФ разочаровани от номинациите за подуправители на БНБ | StandartNews.com

Реформаторски блок (РБ) остана разочарован от обявените номинации от Димитър Радев за подуправител на БНБ. Причината е, че сред трите имена, които бяха официално оповестени, две от тях са на хора, които са работили досега в БНБ - Калин Христов и Димитър Костов.

В същото време депутатите от блока имаха изрично изискване заместниците на новия управител на БНБ да нямат нищо общо със стария начин на работа в институцията и през аферата на КТБ.

"Нашата позиция остава непроменена, ще обсъдим номинациите на група и можем да не дадем подкрепата си за всички", каза Димитър Делчев от ДБГ. Той призна, че РБ са очаквали за един от подуправителите да бъде назначен Бисер Манолов, но отдавна са знаели, че това няма да стане, ако Радев бъде избран.

От Патриотичния фронт също не харесват номинациите за подуправители на Димитър Радев. "Ние показахме и отношението си към самия Радев като не гласувахме за него", обясни Димитър Байрактаров от ПФ. Той допълни, че партията му няма как да подкрепи хора, които са били действащи лица в БНБ по времето на краха на КТБ. Как точно ще гласува групата обаче тепърва ще се решава.

Лидерът на БСП Михаил Миков пък обяви, че тепърва ще обсъждат номинациите за подуправители и ще вземат своето решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай