Разпределиха допълнителни 324,7 млн. лв. към бюджетите на министерства

Разпределиха допълнителни 324,7 млн. лв. към бюджетите на министерства | StandartNews.com

София. Кабнетът одобри на днешното си редовно заседание разпределянето на допълнителни 324,7 млн. лв. към бюджетите на няколко министерства с недостиг на средства. Решението е взето в изпълнение на приетата от Народното събрание актуализация на Бюджет 2014.

МВР ще получи допълнителни 125,7 млн. лв., като от тях 119,3 млн. лв. са за заплати.

Други 50 млн. лв. са предвидени за Министерството на труда и социалната политика за социални плащания, като 36 млн. лв. от тях ще бъдат отделени за помощи за домакинства.

Здравното министерство ще разполага с още 24,2 млн. лв. за финансиране на психиатричната и на спешната помощ и за финансово подпомагане на лечебни заведения за болнична помощ в отдалечени и трудно достъпни райони.

Регионалното министерство получава допълнителни 16,4 млн. лв., като 13 млн. лв. са за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа.

За Министерството на културата са предвидени 4 млн. лв. за текущи разходивъв връзка с осигуряване на дейността на държавните културни институти.

Министерството на външните работи ще получи още 3 млн. лв. за изплащане на дългосрочни командировки на служителите в задграничните представителства.

На Земеделското министерство се отпускат още 16,4 млн. лв. за разплащания по вече сключени договори Държавен фонд „Земеделие" ще получи 70 млн. лв. за национално доплащане към животновъдите и за държавни помощи.

Още 5 млн. лв. ще попълнят бюджета на Министерството на правосъдието за заплати за служителите от главните дирекции „Охрана" и „Изпълнение на наказанията".

За Висшия съдебен съвет отиват допълнителни разходи в размер на 10 млн. лв. за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения по Кодекса на труда, Закона за съдебната власт и Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай