Разкриха самоличността на Червения пират, заплашвал Габриел

Той бе задържан снощи малко преди 21 часа в района на Боянските гробища

Разкриха самоличността на Червения пират, заплашвал Габриел | StandartNews.com

Подвизаващият се под псевдонима Червения пират, за който от полицията имат информация, че е заплашвал с мейли съдии и политици, е арестуван. Той е бил задържан късно снощи в София. Преди два дни, директорът на ГДБОП Явор Серафимов заяви, че сред заплашваните са съдия Владислава Цариградска, вицепремиерът Мария Габриел и министри.

Ето как изглежда Червения пират, заплашвал Габриел (СНИМКА)

Според източници, близки до разследването, задържаният се казва Илко Захариев, пише БНТ. Мъжът е от Сливен и води скитнически начин на живот в София. Той по-известен с псевдонима си "Червения пират". Червения пират е задържан снощи малко преди 21 часа в района на Боянските гробища.

Според източници на ПСН мъжът е признал вината си и е съдействал на полицията. В него са намерени два телефона, а на тях са регистрирани около 10 пощенски кутии. Според разследващите, именно от тях са разпращани заплашителните мейли.

Списъкът със заплашваните е доста дълъг. В него влизат политици, магистрати, полицаи. Отправяни са и бомбени заплахи към търговски обекти и училища. Според бившия шеф на отдел Киберпрестъпност към ГДБОП "Червеният пират" вероятно е действал сам и е малко вероятно да бил част от организирана престъпна група.

Очаква се по-късно през деня от МВР да излязат с официална информация по случая. Също така не е ясно още дали и какво обвинение ще бъде повдигнато на Червения пират.

"Това не е сложно разследване. Тежко умишлено престъпление, за което е възможно да се използват СРС-та. Считам, че колегите именно по този начин са го локализирали. За мен това са несериозни заплахи. Почти съм сигурен, че той няма да бъде осъден. Вероятно става въпрос за хулигански подбуди. Вероятно това лице е с психологически проблеми и това допълнително ще затрудни наказването му. Абсолютно сигурен съм, че този човек няма сложна организирана престъпна дейност. Както виждате заплахите са разнопосочни - бомбени заплахи към МОЛ-ове, обществени лица", заяви Явор Колев - бивш директор на отдел "Киберсигурност" ГДБОП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват--- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи