Разговорите на Борисов за Мишо Бирата отиват в комисия

ГЕРБ отвърнаха на удара като обявиха, че ще поискат комисия и за случая с Христо Бисеров

Разговорите на Борисов за Мишо Бирата отиват в комисия | StandartNews.com

София. Комисия да разследва разговорите на бившия премиер Бойко Борисов за покойния бирен бос Михаил Михов - Мишо Бирата, предложиха от БСП и ДПС. От ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят предложението, макар че не го смятат за правилно. Гласуването на анкетната комисия обаче беше отложено за следващите дни. Междувременно бившите управляващи отвърнаха на удара като обявиха, че ще поискат комисия и за случая с Христо Бисеров.

Става въпрос за скандални записи, които изтекоха през 2010 г. От тях става ясно, че Борисов възпрепятства данъчна проверка в пивоварната „Леденика", собственост на Мишо Бирата, като директно дава нареждане на тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов.

„Няма нищо лошо в създаването на такива комисии, освен в случаите, когато това се превръща в практика. Не смятаме, че това е правилният начин и ред на действие", каза депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Той предложи да се създаде временна комисия за случая с Христо Бисеров.

Комисията ще проверява и обстоятелствата около странната смърт на Михаил Михов. Той беше открит мъртъв месеци след скандала в хотелска стая в Правец. Засега версията за причината е инфаркт.

Цялото наименование на предложената комисия е „Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт, както и обстоятелствата около странната смърт на Михаил Михов - Мишо Бирата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай