Расте интригата между Йончева и Нинова

Напражение в БСП заради конфликта й с Корнелия Нинова

Расте интригата между Йончева и Нинова | StandartNews.com

Расте напрежението в БСП след обвиненията на евродепутката Елена Йончева към лидера Корнелия Нинова, че не води реална борба с корупцията в страната.

В знак на несъгласие общинските председатели на БСП в област Хасково свалиха политическото си доверие от Йончева. Светлана Шаренкова, която е член на Националния съвет, пък я обвини в нелоялност към партията, която я издигна за член на Европейския парламент. Самата Йончева недоумява как е възможно заради критика към лидера да се стига до такива реакции, съобщи БНТ.

Журналистката разкри в публичното пространство, че през юли 2018 г. Нинова я предупредила, че прокуратурата ще заведе дело срещу нея за пране на пари, ако не се откаже от разследването за връзка на премиера Бойко Борисов с "къщата в Барселона". Приела думите ѝ като опит да я предпази. Пред някои медии Нинова отрече това.

Йончева обаче изтъкна, че е очаквала политическа подкрепа от лидера на БСП за сигналите си срещу Борисов, но не получила такава. Преди дни тя каза, че Нинова играе парадна демокрация в партията и вместо да излезе от парламента и да отиде при протестиращите.

Ядосани на думите й, социалистите от Хасково, района откъдето тя беше издигната за депутат, свалиха политическото си доверие от нея. Напомниха, че са били плътно зад Йончева, когато тя публично е говорила за проблемите с оградата по границата, с водата в Хасково, за Кумгейт, свързан с Делян Добрев от ГЕРБ.

Елена Йончева е изненадана, че политическото доверие от нея се сваля в момент, когато в Европарламента се проведе дебат за върховенството на правото в България, за който тя активно е настоявала да се проведе.

Едно от другите известни лица на левицата - Светлана Шаренкова, обаче напомни, че Нинова сама е лансирала Йончева в редиците на БСП и затова не приема критиките й към лидера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай