Радев заговори като лидер на протеста/НА ЖИВО/

Президентът даде пресконферениця за 4 години от мандата си

Радев заговори като лидер на протеста/НА ЖИВО/ | StandartNews.com

Като лидер на протеста заговори президентът Румен Радев на отчетната си пресконференция за 4-ата година от своя мандат. Тя се провежда без вицепремиера Илияна Йотова, която е с Ковид-19.

ВИЖ ОЩЕ: Радев обяви: Кандидатира се отново с вдигнат юмрук

Свалих доверието си от кабинета, започна Радев. И подчерта, че 6 месеца по-късно са започнали протестите срещу властта. Президентската институция бе стожерът, който не допусна гласът на българите и исканията им за оставка да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война, каза Радев.

„Измина година на бурни, драматични събития, които ускориха хода на промените. Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети и предвидимост в своите действия. Още в началото на миналата година снех доверие от правителството. Това бе акт на политическа отговорност. Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха правотата на мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционален комфорт. Подкрепи исканията на протестиращите с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и исканията им да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война. Президентската институция бе онази, която заемаше рационални позиции по отношение на COVID-19“, заяви Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай