Вторник,

Радев проговори за доклада на САЩ

От: Агенция Стандарт -
1609
Радев проговори за доклада на САЩ
A
A
A

Критики към България отправи Държавният департамент на САЩ в годишния си доклад. Незаконни арести, проблеми с малцинствата и медийната свобода - това са част от проблемните теми за България, които отбелязва официалния документ за 2022 г.

ВИЖ ОЩЕ: САЩ с драматичен доклад за България, оценката за Борисов

Президентът Румен Радев също коментира критиките на американската власт към страната ни. “Докладът на Държавния департамент констатира проблеми, отдавна познати на българите. България дължи пълноценна правосъдна реформа не на някой в чужбина, а на своите граждани. Апелирам и се надявам, че партиите осъзнават, че предизборните обещания трябва да водят не само до парламентарно представителство, а и до конкретен резултат. До изкореняване на безнаказаността, но и до обективно правосъдие. Нишката се къса там, че служебното правителство работи в законодателна рамка, приета от българските парламенти. Точно затова кабинетът предлага промени в законите, които очаквах да бъдат предложени и приети с помощта на редовни правителства”, каза държавният глава.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с извънредни думи за Украйна

“Санкциите по “Магнитски” не са насочени към политически партии, нито към гражданите, а към конкретни хора, откраднали милиарди. Корупцията бави големия потенциал на България и взима пари от джоба на обикновения човек. Корупцията е въпрос на национална сигурност”, каза Андриа Брулет-Родригез, временно изпълняваща длъжността посланик на САЩ в България.

ВИЖ ОЩЕ: Важно за пенсиите и заплатите! Засяга всички


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com