Радев проговори. Кой пуска лъжи за служебното правителство

Разрешаването на кризите изисква решителни действия

Радев проговори. Кой пуска лъжи за служебното правителство | StandartNews.com

Разрешаването на кризите изисква решителни действия и приветствам отговорните действия на правителството за доставките на газ, заяви президентът Румен Радев пред репортери.

"Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви действия. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха", каза държавният глава.

„Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха, така е и след кабинета „Петков”, е мнението на Радев.

Според него определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която самите са предизвикали. „Домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки”, обясни Радев.

Той увери, че въпреки тежкото наследство, което служебният кабинет заварва - и в документално, и в техническо отношение, то ще направи максимума. „И мой, и на служебното правителство приоритет е диверсификацията. Ще стане, но иска много работа, за да се навакса пропуснатото”, допълни държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай