Радев не отрече за дрона

Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, каза президентът

Радев не отрече за дрона | StandartNews.com

Президентът Румен Радев не отрече категорично, че е шпионирал с дрон премиера Бойко Борисов. „Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него моята фантазия все пак има някакви граници", каза държавният глава в Перник. Навръх рождения си ден той посети миньорския град.

ВИЖ ОЩЕ: Фейсбук спука Радев от бъзици за дрона

"Как да ви кажа. Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета", каза още Радев, опитвайки се да прояви чувство за хумор. И допълни: "В момента има нелеп сценарий - да се отклони вниманието от най-големият въпрос, а той е дали снимките са постановка и дали записът е монтиран."

ВИЖ ОЩЕ: Влизал ли е дронът на Радев в спалнята на Борисов

Президентът ме шпионира с дрон. Вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. Стига ми дори до терасата - на един метър от мен, възмути се вчера премиерът Бойко Борисов. И разказа, че неговата охрана от НСО и тази на Радев спят в една и съща постройка между двете резиденции в "Бояна". Като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, те се обаждат на колегите си от екипа на Радев и той си прибира машината, продължи Борисов. Той се закани, че накрая лично ще свали противодронната систама от колата си и ще унищожи летящия агресор.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Заплахите към мен идат от държавния глава

"Нелепо е да се лепят етикети по НСО. Хората там са професионалисти с висок морал. Екипите, които охраняват президента, премиера и председателя на Народното събрание, са най-добрите", каза още Румен Радев.

"Не знам как е допуснато да се снима в спалня. Има органи, които трябва да установят. НСО охранява извън сградата, а когато домакинът допусне да влезе някой гост, НСО не отговаря. Премиерът да си направи преценка какви са хората от неговия кръг", заяви Радев. И допълни: „Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Тази снимка означава риск за живота на премиера. В ход е служебна проверка, която трябва да установи всички факти”.  

Щом видях снимките, веднага се свързах с НСО и ги посъветвах да направят проверка и да изчистят всички рискове. Притеснителна е снимката със спящия г-н Борисов. Тя е тревожна, защото това означава риск за живота на министър-председателя. Затова ги изпратих при премиера, за да изчистят и установят всичко", каза Румен Радев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай