Събота,

Радев към ИТН: Отговорността ви е огромна

От: СТАНДАРТ -
Радев към ИТН: Отговорността ви е огромна
A
A
A

"С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия и в парламента, и в цялостния живот на страната". С тези думи президентът Румен Радев започна срещата си с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. В консултациите участваха председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов и двамата заместници на групата – Виктория Василева и Филип Станев.

По думите на Радев предизвикателствата пред България налагат сформирането на стабилно и отговорно правителство.

"С парламентарната група на ГЕРБ-СДС дискутирахме тяхната готовност да съставят правителство. Не искам да се превръщам в човек, който ще предскаже какво ще се случи, това ще го кажете вие в Народното събрание. Ако правителството на ГЕРБ-СДС не получи подкрепа, тогава отговорността пада върху вас", добави Радев.

Снимка: БТА

Президентът заяви, че очаква да чуе от „Има такъв народ” каква е готовността им за съставяне на правителство. Очаквам да чуя каква е вашата ценностна рамка, вашият диалог, който надявам се водите за подкрепа на едно такова правителство, защото тази хипотеза съществува, каза още Радев. И заяви: „Вашата роля е много отговорна и очакванията към вас ще растат.".

„Изключително щастливи сме, затова че президентската институция във ваше лице спазва конституцията и законите, без да си позволява да прави тълкувания. Спазвате изцяло закона. Ние като политическа сила искаме същото – да спазваме конституцията и законите такива, каквито са. Ние ще обсъдим конструктивно какво мислим в така създалата се ситуация" каза Тошко Йорданов.

Срещата продължава без присъствие на медиите. След това се очакват изявления.

Очаквайте подробности!

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички