Вторник,

Радев каза кой е големият коз на ДПС

От: Редактор -
Радев каза кой е големият коз на ДПС
A
A
A

Обнадежден съм от това, което виждам днес до момента от консултациите с другите парламентарно представени партии, че начинът за търсене на решение за съставяне на кабинет е друг.

Радвам се, че вашата парламентарна група е тук", каза президентът Румен Радев пред представителите на ДПС, които се явиха за консултации за съставяне на кабинет.

Този път формулата, която се предлага е различна. Не е търсене на коалиция, а обединение около ясни цели, приоритети и механизми, с които да бъде реализирано едно управление. Не около персоналния състав на МС.

Виждам, че вашата партия може да бъде много полезна, защото вие доказахте в годините, че сте партия с традиции в парламентаризма и в диалога, и търсене на приемливия консенсус, допълни още президентът

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от своя страна заяви, че ДПС от много време говорят на тема диалог в политиката. Не са спирали да призовават всички отговорни институции и партии да се възстанови нормалността в политиката, което минава през диалога.

"Най-важното в това НС е, че има основа за диалог, защото ако продължава политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран. Трудното е сега да започне истинския диалог за бъдещето на страната", каза той.

По-важното е каква програма ще се изпълнява, допълни лидерът на ДПС.

"Ние сме за диалог, национални приоритети и програма за ускоряване на икономическото развитие на страната. Така че за нас винаги съставянето на кабинет е изглеждало по този начин - ясни приоритети, ясна програма и вече на следващ етап остава персоналният състав", заключи Карадайъ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички