Радев гневен. Отправи предупреждение

Брани сърцато съветския паметник

Радев гневен. Отправи предупреждение | StandartNews.com

"Обикновено който няма рeшение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но изостря силно общественото противопоставяне. Разрушаването на един паметник, води до отрицанието на друг паметник", коментира президентът Румен Радев старта на демонтирането на Паметника на Съветската армия. 

"В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото", каза още той. 

"И тези, които посегнаха на символите на държавността - националния празник и флаг, които се готвят да похитят и Конституцията, днес режат историята парче по парче", добави Радев. 

"Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици", отбеляза президентът. 

"Нека никой не си прави илюзията, че българите ще гледат безучастно посегателството срещу нашата история, което е и посегателство срещу нашето бъдеше", подчерта Радев. 

"Ще взема отношение по закона за бюджета, когато пристигне в президентската институция", добави той. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
бабаяга
преди 4 месеца

Според др. Желев това презря от тоталитарно във фашистко общество на всеволия тип извините и смърт... Има гинантски проблеми, които не занимават никой. Проблема е в главите им, в наранени сърца, какво ли не... и си го изкарват на невинни. Други от тяхно име грабят... и т.н. Двуполюсния модел е поразкрачен, почти епохално и видиш ли антисемити. Да им го закичат на викащата глупости, клевети и лъжи картичка... мас техники за манипулация, като управя решаваща проблеми който "замитат" цели общества, на това да добавим куп лъжи и.... Много лесно се ориентират в гнева си! Нищо чудно някой да взима някъде едни пари за подривен антисемитизъм?! Това не се трае, не е само кръвопролитието... стокхолмския синдром е разликата между лекар и фелшер.... Има куп неизвестни, поради изчезнали, племена, езикови групи, макар и в един вавилонски период. Да си мисли, някой като решение само един проблем, един по един... и да се чуди от къде толкова хора?

Откажи