Радан Кънев: Властта е блокирана и ще падне

Радан Кънев: Властта е блокирана и ще падне | StandartNews.com

Сливен. Аз вярвам, че правителството ще подаде оставка и то няма за е защото държавата е блокирана физически, чрез барикади, както беше през 1997 година, а защото е политически блокирана изпълнителната власт, самото правителство, и защото е напълно блокирана БСП. Това обяви в Сливен председателят на ДСБ Радан Кънев.

Според него ако БСП опита да удържи още една година, правейки изборите заедно с европейските, ще бъде трета или четвърта сила на тях.

"Много хора с леви убеждения протестират в момента. Първата цел на реформаторския блок, който правим, е законност и правова държава, а крайната цел е богатство за хората", каза Радан Кънев. Според него в момента България има нужда от голяма промяна, която не е в категориите на лявото и дясното. Те ще дойдат след това, уверен е Радан Кънев.

Според него протестиращите в столицата са над 150 000. Ние виждзаме по 30-40, а в някои дни може би и 50 000 едновременно на протеста. Едни от тях отиват на почивка, други се връщат. Аз знам семейства, които си правят график така, че винаги да имат присъствие. Това значи, че протестиращите са над 150 000, смята новият лидер на ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай