Четвъртък,

Радан с шоу в Брюксел. Изумяваме Европа

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Свадите ГЕРБ – БСП – Градска десница продължават за изумяват Европа. Шоуто на умните и красивите продължава втори ден. Докато един файтон протестъри, начело с Велислав Минеков от Отровното трио и проваления политик Христо Иванов прекараха часове наред на плочките пред входа на Европарламента, вътре Радан Кънев се обяви за жертва на зли сили, които не му дават да говори по време на дебата в пленарна зала вчера, проведен заради неговата и на Елена Йончева резолюция срещу България. Тя трябва да бъде гласувана в четвъртък. Кънев се опита да провокира скандал, твърдейки че нарочно не му била дадена думата.

ВИЖ ОЩЕ: Дебатът в ЕП: Показахме си кирливите ризи

"Нямам представа защо не е могъл да говори. Радан Кънев е изпратил своята реч и тя ще бъде публикувана", коментира евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков и разкри, че Кънев е подал заявление за изказване по надлежния ред.

Голяма фракция депутати отчетоха проблемите в България, за ПЕС те са сериозни, обяви новото острие на БСП в Брюксел Цветелина Пенкова по повод дебата. "Това е дебат срещу структурните проблеми, които страната ни има в момента. Говореше са за репресията на медиите, за корупционните схеми", каза Пенкова.

Това не беше дебат за едно или друго правителство. Това беше дебат за България. Проблемите не са изненада. България е отвъд един мандат и едно правителство, опонира й Новаков . "Надявам се да вложим енергията си в предстоящите дебати за бюджета", добави той. И се възмути: "Не разбирам този манталитет - Брюксел да се представи в ролята на класен ръководител. Да не пренасяме проблемите в Брюксел и да си веем кирливите ризи.”.

Вчерашният дебат не беше задълбочен, охлади страстите на управляващи и опозиция у нас евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк. И коментира: „Бих разделил говоренето на два вида. Едното е чисто митингаджийско, което е характерно за една част от колегите, а другото е по-скоро национално. Всеки го дърпаше като част от своята предизборна програма в България. Очаквах много по-задълбочен и смислен дебат по ключовите въпроси.”.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички