Радан Кънев даде идея как ГЕРБ и ДПС да спасят държавата

Ние нямаме стабилно правителство от две години, обясни Кънев

Радан Кънев даде идея как ГЕРБ и ДПС да спасят държавата | StandartNews.com

Правителството в момента няма мнозинство. В огромна степен, решението е в полето на опозицията - ГЕРБ и ДПС, които или трябва да свалят правителството и да управляват, или да подкрепят формулата за законодателство на правителството, заяви в интервю за БНТ евродепутатът Радан Кънев.

Имаме да се справим с инфлационната криза, да обезпечим националната сигурност, да решим въпроса с Република Северна Македония, имаме десетки законопроекти, които да гласуваме, припомни Кънев, но отбеляза, че с мнозинство от 121 души тези кризи не могат да се решат.

Кабинет на малцинството е една от формите на политическа култура - в постоянни преговори с опозицията кои законопроекти ще бъдат подкрепени, допълни той.

Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента, сега се опитва да проваля трети. Вече няма парламентарно мнозинство, описа картината Радан Кънев.

Толкова разтревожен за бъдещето на държавата не съм се чувствал може би никога. 15 години съм в активната политика, 20 години се занимавам с политическа работа и подобно усещане за непосредствен риск за националната сигурност не съм имал, заяви Кънев.

Намираме се в състояние на агресивна хибридна атака, насочена към сигурността на държавата. Целта на агресора е стабилността на обществото и геополитическото бъдеще на страната, смята Кънев.

Според него, в момента България е неуправляема, вижда се липса на инстинкт за съхранение на общността.

Нашата сигурност е абсолютно заплашена. Ние нямаме стабилно правителство от две години, обясни Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай