Първан Симеонов начерта изборите. Посочи мечтателя и скандалджията

Социолози с първи прогнози за вота в София

Първан Симеонов начерта изборите. Посочи мечтателя и скандалджията | StandartNews.com

Антон Хекимян има предимство - звучи доста патриотично.  Нека да го видим как говори. Няма да се изненадам, ако този човек има талант за политик. Това коментира Първан Симеонов пред Нова тв.  Нека не го отписваме. Борисов уж щял да им даде победата. Той не обича да губи. Как да даде освен това нещо, което и без това не е негово, каза социологът.

"Второто, което се опитва да направи Борисов, е да се създаде усещането за надполитическа кандидатура и да се отвори ветрилото на втория тур. Това обаче не е никак лесно. Как ще събереш антивот. Как ПП-ДБ ще съберат антигерб вот, като са в коалиция с тях или как ГЕРБ ще събере антикомунистически вот. Терзиев звучи като абстрактен мечтател", анализира той.

"Ваня Григорова е автентичен скандалджия левичар. Тя си е на мястото. Кандидатът на Възраждане също ще е в роля. Ние от „Възраждане“ не очакваме експертиза, а само крякане. Тук обаче имаме анализи“, каза той.

Колегата му социолог от „Тренд” Димитър  Димитър Ганев направи прогноза, изхождайки от парламентарните избори през април. „Има две големи формации – ПП и ГЕРБ. Възраждане и БСП са доста по-малки. Това все пак не означава, че не може да има промени в рамките на тези 6-7 месеца“, каза Ганев.

По думите му до балотаж обикновено стигат все пак кандидатите на най-големите партии. „На втори тур обаче и на Хекимян и на Терзиев ще им е трудно да се обърнат към гласовете на останалите претенденти от първия тур.

"Ако БСП и Възраждане излязат да гласуват на втори тур, те ще гласуват за този, който им е по-малко антипатичен. Битката между Терзиев и Хекимян ще бъде кой ще ги подразни по-малко", заяви Ганев.

Ако е така, то това значи, че той е много добър политик, защото победата хич не е негова. Хекимян обаче може да победи. Иначе идеалният кмет би бил Георги Георгиев, той е перфектен, но не е разпознаваем и там е проблемът“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай