Протестна мрежа не одобрява министъра за изборите

Протестна мрежа не одобрява министъра за изборите | StandartNews.com

София. Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите. Това се казва в позиция на гражданската организация, разпратена до медиите. 

"Протестна мрежа е напълно съгласна, че постът министър с отговорност за изборите е много важен и следва тази отговорност да бъде възложена на човек с безупречна репутация и доказан професионализъм и не бива да се правят компромиси с кандидатурата при никакви обстоятелства", казват от Протестна мрежа, от което става ясно, че според тях министър, който да отговаря за изборите, трябва да има, но не одобряват конкретното назначение.

"Смятаме, че като председател на ЦИК Красимира Медарова имаше възможност да се докаже безспорно и да направи достатъчно за прозрачното действие на Комисията в изпълнение на нейните отговорни за обществото първостепенни задачи, без да остави сянка на съмнение за действията си, което тя не успя да направи", категорични са от Протестна мрежа. 

Вчера президентът Росен Плевнелиев назначи бившия председател на ЦИК от квотата на ГЕРБ Красимира Медарова за министър без портфейл в служебното правителство, отговарящ за подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Срещу нея имаше реакции относно нарушения в изборния процес при местните и президентските избори през 2011 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай