Съдийка става министър на изборите

Съдийка става министър на изборите | StandartNews.com

Красимира Медарова, която ГЕРБ прати в ЦИК, ще отговаря за вота

Съдия ще отговаря за провеждането на предсрочния парламентарен вот в служебния кабинет. За министър на изборите е назначена Красимира Медарова от Софийския апелативен съд, стана ясно днес. За тази цел на извънредно заседание в понеделник Висшият съдебен съвет (ВСС) ще я освободи временно от заеманата длъжност. Това се налага заради промените в новия Изборен кодекс. Според тях действащи съдии не могат да участват в състава на ЦИК като нейни членове.

Медарова е близка до партията на Бойко Борисов. Тя беше председател на Централната избирателна комисия от квотата на ГЕРБ от април 2011 г. до март 2014 г. По време на всички скандали при президентските и местните избори през 2011-а тя запази пълно мълчание. Тогава Медарова даде изявления едва след приключването на вота.
Новата министърка е завършила английска езикова гимназия във Варна. Преди да бъде повишена като магистрат в САС, е била младши съдия в Софийския градски и Софийския районен съд. Сред колегите си се слави с малко по-трудния си характер. Сред знаковите дела, които е водила, е делото "Сапард". По него обаче тя си направи отвод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай