Протестиращи искат касиране на изборите

Окупираха залата на международния пресцентър

Протестиращи искат касиране на изборите | StandartNews.com

Необичаен хаос се възцари в залата за пресконференции в НДК след като я превзеха неуспели политици и поискаха касиране на изборите.

"Нови избори, касиране на изборите, България е пред гражданска война". Това скандираха в Международния пресцентър лидерите на няколко останали извън борда партии, начело с Божидар Сомалевски от Другата България. Те заявиха че не приемат резултатите и обявиха как ще продължат да протестират като се обявиха като коалиция на протеста.

Тук сме всичките, които не ползват държавните субсидии, обявиха участници в протеста.

Протестиращите правят шумни изявления. В залата обаче отсъстват победителите в тези избори - ПП ГЕРБ.

Те са категорични, че няма да допуснат в залата ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака". Хората настояват за касиране на вота.

Обединява ни това, че не сме съгласни с тези изборни резултати, провикват се те.

Димитър Митев, председател на „Българската пролет", на пресконференция в НДК, заяви: „Големите партии в момента се договарят как да се коалират. Бавят се, защото не могат да отговорят на въпросите колко бюлетини са фалшифицирани и колко гласове са купени". Коалиция на протеста – Другата България и Българската пролет искат изборите да се касират. Според тях това, което се случва, е опит за държавен преврат. Митев каза, че пресконференциите никога няма да започнат, защото те са счупили проекта – още 23 години да управлява статуквото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай