Промяната се оплаква от натиск от ГЕРБ. Ще предложат ли кабинет?

Няма да следваме линията на ГЕРБ, категоричен е депутатът Андрей Гюров

Промяната се оплаква от натиск от ГЕРБ. Ще предложат ли кабинет? | StandartNews.com

Изявления на депутати от "Продължаваме промяната" от тази сутрин показват, че тяхната коалиция с "Демократична България" едва ли ще е готова до крайния срок (края на тази седмица) да предложи структура и състав на кабинет, както настоява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В момента се намираме в първия мандат, така че отговорността е в ръцете на ГЕРБ. Няма да следваме линията на ГЕРБ. Те се опитват да ни притиснат да направим ходове и да свалим картите, което не отговаря на нашите принципи и обещания. Сега не е логично да говорим за имена, заяви Андрей Гюров от ПП-ДБ пред Нова телевизия.

„Виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Ще направим всичко възможно това да се случи. Процесът на формиране на правителство за нас не е в написване на едни имена за министри и премиер“, каза той.

„Виждаме, че всички партии казват, че единственият вариант за правителство е с втория мандат“, заяви още Гюров.

По думите му това, което притеснява тях и коалиционните им партньори, е какво ще се случи в държавата. „Пак сме в ситуация, в която първата политическа сила не може да предложи правителство и изход от ситуацията. Топката е в полето на ГЕРБ. Да предложат правителство“, категоричен бе депутатът от ПП.

Гюров обясни, че работят усилено като им връчат втория мандат, да са готови с програма и състав на правителство, за да може в кратък срок да решат задачата.

"Работи се по персоналния състав на евентуалното правителство, което ние ще предложим, но ние още не сме в хипотезата на раздадени мандати. Процедурно времето ще е около 10 дни, за които ние подредим персоналния състав на кабинета на малцинството, който ще предложим. Има насоки какви да бъдат имената, каква да бъде структурата на Министерския съвет, който ние ще предложим. Има много време, за да се изчистят тези неща и да бъдат обявени, няма имена, които да са спрягани за премиер. Съставът на кабинета ще бъде ясен до 1 седмица", обяви пред БНТ Росен Костурков от ПП-ДБ.

По думите му е отговорно ГЕРБ да се опитат да реализират първия мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай